Hvis uheldet er ude og ruden skal skiftes

By:

Det er næsten umuligt at undgå at få et stennedslag på et eller flere tidspunkt, hvis man køre regelmæssigt bil. Det er noget af det mest frusterende, fordi man ikke selv kan gøre så meget for at undgå det ud over at holde afstand og ellers sætte farten ned, hvis der er grus eller sten på vejen.

Hvis uheldet er ude og stennedslaget ikke er så stort, kan det være muligt at lave revnen så man kan undgå at udskifte ruden. Nedslaget må max. være på størrelse med en 2 kr. 

I dag er meget af på bilen elektronisk og det gælder også ruden. Det gør det meget mere besværligt at udskifte den end tidligere. Du kan læse mere her https://bilglas.dk/

Hvis nedslaget er lille

Hvis du har fået et nedslag og det ikke er særligt stort, er det en god ide at stoppe med at køre. Forsat kørsel kan få revnen til at udvikle sig og blive så stor, at det ikke kan lade sig gøre at lave revnen. Er du så heldig at have det i bilen, så sæt et stykke tape eller plaster over stenslaget, imens du venter på reparatøren. 

Reparatøren vil starte med at rense ruden og det må ikke regne ned på ruden. Det er ok at den står i læ i en carport. Når ruden er renset bliver der smurt lim på nedslaget og ved hjælp af vakuum sikre man, at der kommer lim i hele nedslaget. Limen tørres ved hjælp af UV stråler og det fjerner samtidig overflødig lim. Glasset vil være lige så glat som før og selv ikke en vinduesvisker vil afsætte mærker. Det tager sjældent mere end 15-20 min fra start til slut for en reparatør, at lave forruden på din bil og du er klar til at køre videre som om intet var sket. 

Posted in: carglas