Hvor ønsker du montering af brændeovn?

19 november 2021
Anders Lundtang Hansen

advertorial

I de gamle dage var brændeovnen samlingspunktet for mange ting hos familien, for man boede som oftest i et hus, hvor der blot var et enkelt lokale, så den brændeovn skulle helst kunne varme hele huset op.

Der var ikke nogle, der kunne regne med et privatliv i et hus ved at få deres eget værelse, for så skulle man også have en ekstra varmekilde, hvorfor mange huse for almindelige mennesker også var små, og man ellers havde et loftkammer, hvor varmen så måtte stige op, og man sov her eller opbevarede ens forråd.

Ovnen skulle også bruges til at lyse hjemmet op, så man kunne samles her, og man kunne stege og koge mad her samt varme vand op til brug.

Nu om dage er ovnen ikke så vigtig en varmekilde længere, da man har opfundet metoder, som der er meget mere fordelagtige og effektive med varmefordelingen, som der ikke forurener så meget, men derfor er det stadigvæk hyggeligt at have sådan en brændeovn.

image

Der er flere muligheder for montering af en brændeovn nu om dage

Der er også blevet lavet forskellige modeller af en brændeovn nu om dage, så man kan have en, der passer ind både stilmæssigt, men hvor man også tager højde for pladsen, afskærmningen, plads til brændet og de artefakter, som man skal bruge til at holde gang i ovnen.

Oftest skulle man have brændeovnen til at stå op ad en væg, så man kunne koble den til en skorstensskakt, der som regel var inde i væggen, og det er også den løsning, som de fleste vælger nu om dage.

Men faktisk har man også fundet på at lave brændeovnen således, at den kan stå i midten af et lokale og være sluttet til en skorsten lige over sig, så varmen kan blive fordelt endnu mere, og man kan nyde ovnen fra flere sider.

Spørg http://www.kjmontering.dk/ , hvad der er nemmest at gøre.

Flere nyheder