Modtag gratis alkoholbehandling

06 april 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

Har du et for stort alkoholindtag – og det gælder uanset, om det blot er for stort eller du har et reelt misbrug – ja, så er det muligt at modtage gratis alkoholbehandling på et af de mange misbrugscentre, der findes rundt omkring i landet. Det anbefales at du vælger et center der har speciale i netop dit form for misbrug, selvom de i princippet kan behandle alle former for misbrug.  

I Danmark er det nemt at få et for stort forbrug af alkohol, da vores kultur ofte forbinder alkohol og socialsamværd. Derfor kan det være svært at sige nej, da det ofte kun er acceptabelt, hvis man køre bil eller er gravid.

alkoholbehandling

Behandling for alkoholmisbrug

Tidligere troede man det var nok kun af afgifte en misbruger og når det var sket så var de klar til et liv uden alkohol. Måske fik de et glas antabuspiller med. I dag ved man at et misbrug, uanset hvilke, er langt mere komplekst, så en behandling består typisk både af en afgiftning, en behandling hvor årsagen til misbruget afklares og behandles og så er der efterværn. Det er den del af behandlingen der foregår når misbrugeren forlader centeret og det er uanset om han har været indlagt eller i døgnbehandling.

Mange misbrugere falder tilbage til dårlige vaner og venner af ren og skær ensomhed og det er her at efterværnet er så vigtigt. Her får en misbruger hjælp og støtte. Det kan være alt fra at komme til aktiviteter i misbrugscenteret fra tid til anden, til at få hjælp til at søge en ny bolig eller job. Det kan også være til at søge førtidspension. 

Nogle gange kan det også være til at få etableret en forbindelse til gamle venner eller familien. At venner og famile bakker op og hjælper, er en vigtig del af at blive afvændet. 

Flere nyheder