Vedligeholdelse af dit segboard

By:

Har du et segboard, som du gerne vil have til at virke mange år frem? Så handler det om at passe godt på det og ikke mindst vedligeholde det efter alle kunstens regler. Men hvordan gør du lige det? Læs med her, hvor vi giver dig vores bedste råd til vedligeholdelse af segboard.

Hold dig fra det tekniske

Hvis du ikke er født med en særlige teknisk begavelse, så skal du holde dig fra al teknikken på dit segboard. Derimod er der nogle små vedligeholdelsesopgaver, du med fordel selv kan klare:

– Rengøring. Vask segboardet med varmt sæbevand og en hårdt opvredet klud. Særligt omkring knapper og stik skal du være forsigtig med vand, så det ikke trænger ind og ødelægger teknikken.

– Inspicering af skader. Hold løbende øje med revner og skader på dit segboard, og pil småsten, glassplinter og lignende ud af dækkene.

– Brug dit batteri rigtigt. Et lithium-ion batteri fungerer bedst, hvis det oplades og aflades af flere omgange. For eksempel 20-50 % ad gangen. Det betyder, at du med fordel kan køre kortere ture og hele tiden lade op mellem turene. Indimellem er det dog en god idé at lade batteriet helt op for derefter at aflade det 100 % – gør det for eksempel én gang i måneden.

– Kalibrering. Dit segboard fungerer ved hjælp af såkaldte gyroer, der holder styr på, hvad der er vandret. Gyroerne rykker sig med tiden, særligt ved stød eller slag, og dermed forskubber “vandret” sig. Det afhjælper du ved en kalibrering, der foretages, mens boardet står på en jævn og plan overflade.

Undgå regn, vand og støv

Selvom de fleste segboards hævder at kunne tåle vand, så har de alligevel bedst af at være i tørvejr. Undgå derfor at bruge dit segboard i regnvejr, og sørg altid for at opbevare det et sted, hvor det ikke bliver fugtigt.

Desuden anbefaler de fleste segboardproducenter, at du opbevarer dit board i en pose, så der ikke trænger støv ind.

Posted in: segboard