Yoga er for krop og sjæl

By:

Yoga er en fantastisk form for bevægelse, som ikke kun fokuserer på enkelte dele af kroppen, men på hele mennesket. Når man dyrker yoga lærer man således, at arbejde med krop og sind på samme tid og det kan være meget givende for ethvert menneske, at lære sig selv og sin krop bedre at kende igennem yogaen.

Et rum til fordybelse

Vi lever i en tid, hvor livet i overhalingsbanen er normen, og hvor flere og flere bukker under for sygdomme som stress, angst og depression. Samtidig har der aldrig været større fokus på kroppen, som dyrkes og forfines rundt omkring i landets fitnesscentre.

Yogaen tilbyder et helt andet rum i en travl, hektisk og perfektionistisk verden – nemlig et rum til fordybelse. I yogaens verden handler det om dig, om din krop og om din mentalitet. Her kan man lære at mærke sig selv og sin krop på en helt ny måde. Det kan være både afstressende og frisættende og noget man kan tage med sig ud af lokalet og ud i hverdagen. 

Samtidig er yoga ofte også meget hårdere, end de fleste regner med før de begynder. Man kan sagtens få sved på panden og udfordrede muskler under en yogalektion og der er ingen tvivl om at yoga styrker og afbalancerer kroppen. 

Er naboen bedre?

I mange sportsgrene handler det om at være den bedste. I yogaens rum kan man lægge konkurrencen på hylden, for her handler det ikke om hvad der foregår på sidemandens måtte. Alle kroppe er forskellige og yoga handler om at finde ud af hvilke øvelser der virker for dig, og hvad din personlige praksis skal være. Selvfølgelig er der nogle grundøvelser og serier som først skal læres, men det er vigtigt at huske, at yoga grundlæggende handler om at finde ind til sig selv og mærke hvad ens krop har brug for. 

 

Posted in: yoga